O nama

Na samoj oba li Dunava, mestu gde je nekada bila čarda, a u stara vremena omiljeno mesto za okupljanje srpske i austrougarske inteligencije i boema, u Sremskim Karlovcima, nalazi se Country Club Dunav.

Lokacija hotela je izuzetna zbog više faktora koji je opredeljuju, a to su pre svega površina kompleksa kojom raspolaže, uređenost, izuzetna saobraćajna povezanost kao i blizina velikih gradskih centara. Od Beograda je udaljen 80km, a od Novog Sada svega 10 km.

Country Club raspolaže sa 52 smeštajne jedinice raspoređene u sobe i apartmane sa ukupno 102 ležajeva.

Sve sobe su standardno komforno opremljene, klimatizovane, poseduju TV prijemnik, mini bar, sef, wireless, mogućnost izbora pušačkih i nepušačkih soba.

O Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci spadaju u red najlepših malih gradova srednje i jugoistočne Evrope. Nalaze se na severu Srbije oslonjeni na blage obronke Fruške Gore koji izlaze na samu obalu Dunava. Stoje kao duhovna kapija i viševekovni administrativni centar mnogobrojnih fruškogorskih pravoslavnih manastira. Zahvaljujući svom položaju ovaj grad pored reke Dunav, vekovima je povezivao istok i zapad na kopnu i vodi. Ovde su se prožimale obe dominantne evropske kulture i stvorile malu evropsku riznicu stilova iz poslednja tri veka. Širi centar grada je pod zaštitom države.

Gradić na obali Dunava, na obroncima Fruške Gore bio je centar srpske duhovnosti u 18. veku. 1713. godine Karlovci su postali sedište srpske pravoslavne Mitropolije na području Habzburške monarhije.

U baroknom jezgru, oko trga sa "Česmom četiri lava", smeštena su zdanja od velikog značaja za srpsku istoriju: Saborna crkva Sv. Nikole (1762), Patrijaršijski dvor (1894), Bogoslovija (1900) te najstarija srpska gimnazija osnovana 1791. Na mestu gde je 1699. sklopljen Karlovački mir između Turske i evropskih sila podignuta je Kapela mira.

Svoju slavu Karlovci su stekli i čuvenim vinima koja svakako vredi probati u nekom od brojnih privatnih podruma. U septembru u Sremskim Karlovcima se održava Karlovačka berba, manifestacija posvećena grožđu i vinu.

Više o Sremskim Karlovcima saznajte na sajtovima:

www.sremski-karlovci.org.rs

www.karlovci.org.rs

www.sremskikarlovci.info

www.sr.wikipedia.org/wiki/Сремски_Карловци